Geniet nu van 20% korting op alle bestellingen vanaf 20 euro.De korting wordt verrekend in het winkelmandje.


De Boerenkrijg

Twee eeuwen feiten en fictie

Luc Francois

De Boerenkrijg - Luc Francois
De Boerenkrijg achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.00
  • Bindwijze: Boek
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€8,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 8
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent: tijdelijk niet mogelijk

Flaptekst

​Niet iedereen was even gelukkig met de vernieuwingen van de Franse Revolutie. De gewelddadige reactie de de aangehechte departementen tussen oktober en december 1798 staan gezamenlijk bekend als de ‘Boerenkrijg’.

In de geschiedschrijving van de romantisch-nationalistisch laat-negentiende eeuw nemen deze conflicten mythische proporties aan. De Boerenkrijg symboliseert dan de grote strijd voor godsdienst en vaderland. Vraag is echter of dit wel een echte oorlog was. Was de opstand meer dan enkele gelijktijdig optredende lokale opstootjes? Waren er in het buitenland geen gelijksoortige reacties op de revolutie? In hoeverre was dit zoals Concience meende een ‘roemryke pooging der belgische vryheid tegen de vreemde dwingelandy’?

Voor het eerst is er nu een grote synthese van de gebeurtenissen en achtergronden, van de motieven en de bedoelingen van de brigands. Vooral de situatie in het Schelde- en Leiedepartement komt uitgebreid aan bod. Ook de internationale context en twee eeuwen beeldvorming van de Boerenkrijg in de historische en literaire publicaties worden uitvoerig onderzocht.

Luc François (Oostende, 1951), docent socio-politiek en institutionele geschiedenis van de nieuwste tijden aan de R.U.Gent, is gespecialiseerd in de Franse en Nederlandse periode van de Zuidelijke Nederlanden.

Specificaties

ReeksHistorische reeks Davidsfonds
ISBN9789061526988
TaalNederlands
IllustratorB. Verlinden
Aantal pagina's200
UitgeverijDavidsfonds
Publicatiedatum01-01-1998

Onderwerpen

boerenkrijg zuidelijke nederlanden nieuwste tijd
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Beste Leen, De boeken zijn van de morgen aangekomen. Alles was perfect. Goede verpakking : geen enkel probleem. Dank voor alles en tot volgende keer."
Georges S. uit Rixensart, België (4/8/2016)

"Zo professioneel!"
Natacha P. uit Sint-Niklaas, België (25/6/2016)

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)