De bijbel voor beginners

Frits van der Meij

De bijbel voor beginners - Frits  van der Meij
De bijbel voor beginners achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789025334215
TaalNederlands
Aantal pagina's215
UitgeverijAthenaeum - Polak & Van Gennep
Publicatiedatum2005

Onderwerpen

bijbel bijbelverklaring christendom

Flaptekst

Heeft de slang echt tegen Eva gesproken?
Zijn de bijbelboeken door God geïnspireerd?

Wie de bijbel probeert te lezen, blijft vaak steken in het tweede boek, Exodus. Dat is begrijpelijk, want Exodus kent vele lastige hoofdstukken, maar ook jammer, want er volgen nog vele boeiende bijbelboeken die haast verplichte kost zijn voor wie het christelijke geloof, de westerse cultuur, de Nederlandse literatuur of de kunst van Rembrandt wil begrijpen.

Dit boek spoort aan tot verder lezen, met als belangrijkste boodschap: sla gerust van alles over. Lees de bijbel niet van het begin tot het einde, maar zoek wat aanspreekt, en lees dat. Dan nog zal er veel duister zijn, maar daarvoor is er De bijbel voor beginners, vol basisinformatie. Wat staat er in de verschillende bijbelboeken, wat zijn het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de deuterocanonieke boeken? Waarom hebben joden en katholieken en protestanten allemaal een andere bijbel? Wat zijn de Dode Zeerollen? Waarom wordt het leven van Jezus vier keer beschreven? Is de bijbel fictie of non-fictie? En in welke talen is hij eigenlijk geschreven?

Wie de bijbel altijd al eens wilde lezen, maar daar nooit toe kwam, heeft met De bijbel voor beginners de kans om snel wegwijs te worden gemaakt in een soms onbegrijpelijk, soms schokkend, soms ontroerend en soms bijzonder saai boek, dat niettemin een grote stempel op onze cultuur heeft gedrukt.