DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De beklimming van de Mont Ventoux

Jos Vandeloo

De beklimming van de Mont Ventoux - Jos Vandeloo
De beklimming van de Mont Ventoux achterflap
Goodreads waardering - 14 beoordelingen
3.36
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€5,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Op een wat afgelegen plek in Frans-Vlaanderen leven de Bliecks, een familie die is samengesteld uit een merkwaardige verzameling individuen. Hoewel ze onderling vaak overhoop liggen, vormen ze naar buitenuit een hechte clan. Een stugge solidariteit verbindt hen en hun bestaan is doorweven met primitieve gevoelens van haat en liefde, passie en verborgen hartstocht.
Twee van de zonen proberen het saaie, harde leven op het platteland te ontvluchten: Maurice trekt op avontuur naar Parijs, de jongste, Georges, wordt profwielrenner. Hij is het idool van de familie, een toekomstig kampioen en een waardige opvolger van generaties keiharde en beroemde ‘Flandriens’. Zijn leven zal zich voortaan afspelen op de wegen van Vlaanderen, Frankrijk en Zuid-Europa. In korte, levendige monologen vertellen vijf van de gezinsleden telkens hun eigen verhaal en hun hoogst persoonlijke kijk op de anderen en op de gebeurtenissen, die het lot van het gezin naar een dramatisch hoogtepunt stuwen. De personages zijn kleurrijk, boeiend en o zo menselijk. Hun visie is soms naïef en argeloos, hun taal vol sarcasme en zwarte humor. Een bijzonder levensechte roman, waarin de wielersport, en alles wat daarmee te maken heeft, een belangrijke plaats inneemt, maar die ook een scherpe analyse biedt van onze samenleving.

Specificaties

ISBN9789022312063
TaalNederlands
Aantal pagina's212
UitgeverijManteau
Publicatiedatum1991

Onderwerpen

vlaamse schrijvers wielrennen
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Beste Leen, De boeken zijn van de morgen aangekomen. Alles was perfect. Goede verpakking : geen enkel probleem. Dank voor alles en tot volgende keer."
Georges S. uit Rixensart, België (4/8/2016)

"Veel dank voor de correcte verzending, Leen. Deze middag werd het pakket door mij in ontvangst genomen. De exemplaren zijn prachtig!"
Elise H. uit Brugge, België (28/11/2015)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

Maak een afspraak met De Kaft