De beenderen van de draak

Eerste boek van De Drakenschepen

Tracy Hickman

De beenderen van de draak - Tracy Hickman
De beenderen van de draak achterflap
Goodreads waardering - 19 beoordelingen
3.60
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ReeksDe Drakenschepen
ISBN9789024529940
TaalNederlands
Originele taalEngels
VertalerSandra van de Ven
Aantal pagina's480
Afmetingen231 x 151 x 39 mm
UitgeverijLuitingh
Publicatiedatum19-01-2010

Onderwerpen

amerikaanse schrijfsters draken epische fantasy

Flaptekst

In de van magie vergeven wereld van De Drakenschepen beschikken de drakenschepen over echte draken en vechten de goden zij aan zij met hun uitverkoren helden. In deze magische wereld wankelt de macht van de Oude Goden onder de druk van een aanstormende generatie jonge goden.

Alle ogen zijn nu gericht op de zeerover Skylan Ivorson, het opperstamhoofd van de gewelddadige stammen van de Vindrasi. Ooit ontving Skylan de zegen van Torval, de god van de oorlog. Om die reden denkt Skylan dat zijn machtige status hem rechtmatig toekomt. Maar soms blijkt een zegen een vloek met zich mee te brengen. Anders gezegd, de gunsten van de goden zijn niet gratis, en van Skylan wordt onverwacht een tegenprestatie verwacht.

Om de opmars van de jonge goden te stuiten, is het aan Skylan en de stammen van de Vindrasi – want zij zijn de uitverkorenen van de drakengoden – om de verdwenen Vijf Beenderen van de Vektia-draken terug te vinden. Veel keuze hebben ze niet, want het lot van de Vindrasi is onlosmakelijk verbonden met dat van de Oude Goden. Van het welslagen van de queeste hangt veel, zo niet alles af.

Een zorgvuldig samengesteld reisgezelschap begint aan de levensgevaarlijke zoektocht naar de Vijf Beenderen. Tot het gezelschap behoren onder meer de zeerover Skylan, de jonge Wulf, een halfmens met magische gaven, en de beeldschone Aylaen, op wie Skylan hevig verliefd is…

En zo, met deze ingrediënten, spannend en intrigerend tegelijk, begint het verhaal van De Drakenschepen pas echt.