De amandelraapster

Simonetta Agnello-Hornby

De amandelraapster - Simonetta Agnello-Hornby
De amandelraapster achterflap
Goodreads waardering - 4 beoordelingen
3.64
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€9,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789028420137
TaalNederlands
Originele taalItaliaans
Aantal pagina's239
UitgeverijWereldbibliotheek
Publicatiedatum2003 - eerste druk

Onderwerpen

italiaanse schrijfsters sicilië

Flaptekst

De Mennulara, officieel Maria Rosalia Inzerillo geheten, is overleden. Ze was dienstbode in huize Alfallipe en sinds tijden — en zonder haar ondergeschikte rol afte leggen — de alerte administratrice van het familievermogen, dat zij beter beheerde dan haar patroon.
Na haar dood is ze het gesprek van de dag in het Siciliaanse dorp Roccacolomba. Er zijn mensen die haar haten en vervloeken en er zijn er die zich haar vol dankbaarheid herinneren. Er wordt gefantaseerd over de rijkdom die ze zou hebben vergaard, misschien wel dankzij haar relaties met de plaatselijke maffia. Iedereen spreekt erover, weet iets, maar niemand weet er het fijne van. Zonder de Mennulara zou Adriana Alfallipe, na de dood van haar man Orazio, alleen zijn achtergebleven in haar kolossale huis en zouden de kinderen Alfalippe geen toekomst hebben gehad.
Toch hebben de kinderen goede redenen ons zich bedrogen te voelen door de ogenschijnlijk onbehouwen en weinig onderlegde vrouw, die hun een vreemd testament heeft nagelaten. En ze vragen zich afhoe deze eenvoudige amandelraapster het zo ver heeft kunnen schoppen. Ieder op hun beurt vertellen de Alfallipes en de dorpelingen hoe zij denken dat de vork in de steel zit, en stukje bij beetje wordt zo een portret getekend van een buitengewone vrouw, die zich niet liet imponeren door maffia, standsverschillen of dorpsroddels.