Darwins dochter

Charles Darwin, zijn dochter en de menselijke evolutie

Randal Keynes

Darwins dochter - Randal Keynes
Darwins dochter achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€6,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ReeksOlympus
ISBN9789046701379
TaalNederlands
Originele taalEngels
Originele titelAnnie's box
Aantal pagina's447
Afmetingen210 x 135 x 36 mm
UitgeverijAmstel
Publicatiedatum03-11-2007

Onderwerpen

darwin evolutietheorie

Flaptekst

Op 19 april 1853 overleed Annie, de meest geliefde dochter van Charles Darwin, op tienjarige leeftijd. Jaren later vond Randal Keynes, een achter-achter-achterkleinzoon van de Darwins een schrijfdoos die ooit aan Annie had toebehoord. In die doos zaten niet alleen haar schrijfspullen, maar ook notities van haar vader over haar ziekte en haar dood. Aan de hand van die notities, brieven en de dagboeken van Emma en Charles Darwin vertelt Keynes in Darwins dochter over Annies jeugd en over de invloed die haar dood op het leven van haar ouder en op het werk van Charles Darwin had. Annies overlijden liet Darwin op een schokkende manier de keerzijde van zijn theorie van de survival of the fittest inzien.

Hoewel hij zijn over Het ontstaan van soorten al eerder had geschreven, was hij pas na de dood van Annie in staat de door hem gelegde link tussen mens en dier in detail te beschrijven en zijn beroemde werk te voltooien. Randal Keynes geeft met deze biografie een uniek inzicht in het persoonlijke leven van Darwin en diens liefde voor zijn gezin.

Wat zegt de pers?

‘Dit verhaal - deskundig onder woorden gebracht door Keynes - omvat meer dan de contouren van de lotswisselingen van het victoriaanse familieleven. Het cruciale punt is dat Darwin leven en wetenschap als twee loten van eenzelfde tak beschouwde. Annies leven mag dan tragisch kort zijn geweest, de invloed ervan is op zijn minst langdurig en belang-rijk geweest.’ - The Observer

‘Dit is een fascinerend boek, een biografie die anders dan andere is.’ - The Sunday Times