DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Brugge, duizend jaar kunst

Van Karolingisch tot Neogotisch 875-1875

Valentin Vermeersch

Brugge, duizend jaar kunst - Valentin Vermeersch
  • Bindwijze: Hardcover in foedraal
  • Conditie: tweedehands, verkleuring boekrug, zeer lichte beschadigingen aan foedraal, verder in perfecte staat
€40,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Brugge is een kunstmetropool die niemand ongevoelig laat. De liefde en bewondering voor deze stad groeien met de kennis van haar verleden, waarvan zij als het door de generaties overgeleverde resultaat mag omschreven worden. Samen met de plicht om Brugges patrimonium zo ongeschonden mogelijk aan de komende generaties door te geven, menen wij dat ook ieder nieuw Brugge-boek, naarmate het wetenschappelijk gestoffeerd en verantwoord is, door ons verwelkomd en gesteund moet worden. Wat echter in deze monumentale studie van Valentin Vermeersch, hoofdconservator van onze Stedelijke Musea, thans wordt voorgelegd, is beduidend meer dan alles wat er aan kunsthistorische syntheses in de laatste decennia over Brugge op de markt werd gebracht. Het is een werk dat vanzelfsprekend niet in één adem kan en hoeft gelezen te worden, maar dat zich ongetwijfeld ten dienste van kunstminnaar en vorser als een standaardpublikatie met blijvend karakter zal handhaven. Dat dit zo omvangrijke en gedifferentieerde materiaal van één millennium kunstgeschiedenis bovendien in een doorlopend verhalende vorm is gegoten, verleent aan het boek een bijkomende literaire dimensie.

Niet alleen de auteur, maar ook de uitgeverij en allen die tot het schitterende materiële resultaat, Brugge waardig, hebben bijgedragen, verdienen onze grootste waardering. In de plejade van kunstboeken die het Mercatorfonds tot dusver met gezag op wereldschaal heeft verspreid, is een Brugge-boek zeker op zijn plaats, mede omdat hier niet alleen de historische rijkdom van één stad, maar van een hele cultuur wordt uitgediept en toegankelijk gesteld. De twee hoofdaspecten overigens van Brugge als kunst- en museumstad komen er uitstekend aan bod: het architecturale patrimonium eensdeels, waarvan men al wandelend langs straten en pleinen kan genieten - is Brugge niet één openluchtmuseum? -, en de in museumzalen en kerkinterieurs geëtaleerde kunst-werken anderdeels - schilderijen, beelden, meubels en andere objecten van toegepaste kunst -, waarbij de collecties van de stedelijke en parastedelijke musea in het boek vanzelfsprekend het grootste aandeel hebben verworven.

Specificaties

ISBN9789061531586
TaalNederlands
Aantal pagina's445
UitgeverijMercatorfonds
Publicatiedatum1981

Onderwerpen

Brugge
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de levering die ik vandaag ontving, zoals steeds prima materiaal voor de beste prijs."
Philippe D. uit Heusden, België (26/4/2018)

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Zo professioneel!"
Natacha P. uit Sint-Niklaas, België (25/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft