Britannica

Willem Asman

Britannica - Willem Asman
Britannica achterflap
Goodreads waardering - 11 beoordelingen
2.46
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789023440819
TaalNederlands
Aantal pagina's397
UitgeverijCargo
Publicatiedatum2009

Onderwerpen

nederlandse schrijvers eerste wereldoorlog historische thriller

Flaptekst

Stephen Stills heerst in zijn rechtszaal over goed en kwaad en strijdt onvermoeibaar tegen het zero tolerance-beleid in New York. Na het overlijden van zijn grote liefde vindt hij tussen haar spullen het sleuteltje van de bagagekluis die zijn vader ooit huurde. Het leidt hem naar vier dagboeken, geschreven door spionnen en soldaten op verzoek van de laatste Duitse keizer, Wilhelm II. De dagboeken zetten Stills op het spoor van het onderzoek naar de moord op Frans Ferdinand in 1914. Langzaamaan wordt duidelijk in wat voor historische intrige hij verstrikt is geraakt en tot welke krankzinnige beslissingen hij wordt gedwongen. Het is begin september 2001. De tijd dringt.

Britannica is een adembenemende ontdekkingsreis waarin Willem Asman een verband legt tussen de aanleiding van de Eerste Wereldoorlog en de moderne tijd. Een caleidoscopische thriller over oorzaak en gevolg tegen de achtergrond van de internationale machtspolitiek.

Wat zegt de pers?

‘Asman koppelt grote vragen aan diepgravende inzichten. Zodoende blaast hij het thrillergenre een intelligente adem in die het ver boven het vermeende pulpgenre doet uitstijgen.’ - NRC Handelsblad

‘Het verhaal ontpopt zich in razend tempo. Asman kan de lezer boeien.’ - Metro