DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Boulimie en eetbuien overwinnen

Een gids voor patiënt, gezin en hulpverlener

Johan Vanderlinden

Boulimie en eetbuien overwinnen - Johan Vanderlinden
Boulimie en eetbuien overwinnen achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, ongelezen, lichte slijtage op de kaft
€7,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Boulimia nervosa noemen we de onweerstaanbare behoefte aan gewoonlijk zeer calorierijk voedsel. Kenmerkend zijn de periodes van overeten, waarbij men alle controle verliest over het eetgedrag. Boulimie is de laatste jaren aan een dramatische opmars begonnen in de westerse wereld. Het is een probleem waar ongeveer 5 vrouwen op 100 mee worden geconfronteerd.
In dit boek gaat psycholoog dr. Johan Vanderlinden dieper in op de uitlokkende factoren en beschrijft hij de levensbedreigende gevolgen. Vervolgens krijgt de lezer een stap-voor-stapzelfhulpprogramma aan-. geboden, met als einddoel het stoppen van de eetbuien en het braken, het verbeteren van de onderliggende psychologische problemen en van de levenskwaliteit. Het boek wordt geïllustreerd met talrijke voorbeelden en vele oefeningen.

Dr. Johan Vanderlinden is sinds vele jaren werkzaam als psycholoog-psychotherapeut op de dienst eetstoornissen van het Universitair Centrum Sint-Jozef in Kortenberg. Hij is een internationaal erkend expert en een autoriteit op het vlak van de behandeling van eetstoornissen. Zijn boek Anorexia nervosa overwinnen is een veelgebruikt zelfzorgboek voor anorexiapatiënten.

Wat zegt de pers?

‘Johan Vanderlinden is een van onze grootste specialisten op het gebied van eetstoornissen. Hij verbindt oprecht medeleven voor patiënten met een grote bevlogenheid voor het vak en de wetenschap. Dit boek weerspiegelt deze unieke combinatie op een heldere, aansprekende manier. Het is een must voor wie met eetstoornissen wordt geconfronteerd.’ - Prof dr. A. Lange, Universiteit van Amsterdam

‘Boulimie is in de meeste gevallen jammer genoeg een “verborgen” probleem. Met behulp van dit boek kunnen boulimiepatiënten niet alleen het taboe of de schaamte over hun eetprobleem overwinnen, maar er ook daadwerkelijk zelf wat aan doen.’ - Prof dr.W Vandereycken, K.U. Leuven

Specificaties

ISBN9789020943245
TaalNederlands
Aantal pagina's253
UitgeverijLannoo
Publicatiedatum2004

Onderwerpen

boulimie eetstoornissen zelfhulp
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Vandaag het boek ontvangen, dank daarvoor. Het is voor mij speciaal omdat Ingnace Vervaet mijn schoonvader was en nu mijn dochter, zijn kleinkind, door het lezen van het boek een beter beeld kan krijgen van opa want daar weet zij helaas niet veel meer van te herinneren."
Marijke E. uit Den Haag, Nederland (19/4/2017)

"Ik ben heel tevreden met de geleverde boeken. Nogmaals dank voor uw vlotte bediening en reactie."
Marie-Thérèse D. uit Melle, België (9/3/2016)

Maak een afspraak met De Kaft