Blauwdruk van de kosmos

Het scheppend vermogen van de natuur bij de ordening van het heelal

Paul Davies

Blauwdruk van de kosmos - Paul Davies
Blauwdruk van de kosmos achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.87
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, tweedehands, lichte kastslijtage
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789025468606
TaalNederlands
Aantal pagina's246
Afmetingen230 x 150 x 16 mm
UitgeverijContact
Publicatiedatum1990

Flaptekst

​De natuurkundige Paul Davies verwerpt de opvatting dat het heelal een speelbal zou zijn geweest van willekeurige krachten. In Blauwdruk van de kosmos voert hij argumenten aan voor het bestaan van een voorbeschikt, universeel ontwerp, voor een fundamentele orde die zich steeds verder ontvouwt.

Bij zijn pogingen die geheime scheppingskracht te begrijpen die de natuur eenheid verleent, gaat Davies in op ontdekkingen op uiteenlopende wetenschapsterreinen als de evolutieleer, het hersenonderzoek, de computerkunde en de astrofysica.

Hij beargumenteert dat alle materie en energie volgens algemene, holistische principes het vermogen tot zelforganisatie bezitten.

Het heelal ontwikkelt zich naar steeds hogere niveaus van complexe zelforganisatie - van het patroon van een sneeuwvlok via de structuur van organismen tot een alomvattend systeem dat de volledige structuur van het heelal beheerst.

Blauwdruk van de kosmos is een belangrijke aanval op de stelling dat het heelal louter en alleen een samenstel is van deeltjes die geregeerd worden door natuurkundige wetten.

Paul Davies is hoogleraar theoretische natuurkunde. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Londen, waar hij acht jaar wiskunde doceerde. Zijn onderzoek bestrijkt een breed gebied van de fundamentele natuurkunde en kosmologie. In Nederlandse vertaling verschenen eerder God in de nieuwe natuurkunde en Superkracht.