DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Bewust van andere lusten

Homoseksualiteit

Lex Herman

Bewust van andere lusten - Lex Herman
Bewust van andere lusten achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
4.00
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Vrouwenliefde raakt mijn hart niet, maar mannelijke vuren bestapelen me met onblusbare kolen. Groter is hun hitte: zoveel sterker de man is dan de vrouw, zoveel scherper is ook deze begeerte.
Anoniem, Anthologia Palatina 12:17

Internationaal is dit boek de eerste studie die een afgerond beeld geeft van de manieren waarop homoseksueel gedrag werd herkend in het Romeinse keizerrijk.
De Romeinse maatschappij was in de eerste drie eeuwen van onze jaartelling zedelijk zeer strak en seksueel slechts op een beperkte manier toegeeflijk. Dit bepaalde in sterke mate de mogelijkheden voor een man om aan zijn homoseksuele verlangens te voldoen. Wilde hij zijn status als burger niet verliezen, dan was pederastie - seks met willige jongens of slaven - de enige oplossing. Mannen die zich overgaven aan de lusten van andere mannen, werden passieven genoemd en als zodanig bespot, gesmaad en verworpen.
Hermans schetst gedetailleerd de ontwikkeling van de concepten ‘pederasten’ en ‘passieven’ en schildert de manier waarop deze mannen leefden, hoe hun ‘subcultuur’ eruitzag, en hoe zij hun afwijkende seksualiteit beleefden. De grote hoeveelheid onbekende citaten van Griekse en Romeinse schrijvers maakt dit boek ook voor de literatuurliefhebber buitengewoon aantrekkelijk.

Specificaties

ISBN9789028416819
TaalNederlands
Aantal pagina's254
UitgeverijWereldbibliotheek
Publicatiedatum1995

Onderwerpen

homoseksualiteit romeinen oudheid seksualiteit
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

"Zo professioneel!"
Natacha P. uit Sint-Niklaas, België (25/6/2016)

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

Maak een afspraak met De Kaft