Geniet nu van 20% korting op alle bestellingen vanaf 20 euro.De korting wordt verrekend in het winkelmandje.


Atlas van plantengemeenschappen 3

Kust en binnenlandse pioniermilieu

E.J. Weeda

Atlas van plantengemeenschappen 3 - E.J. Weeda
Atlas van plantengemeenschappen 3 achterflap
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: tweedehands, nieuwstaat
€15,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 8
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent: tijdelijk niet mogelijk

Flaptekst

Het derde deel van de Atlas van Plantengemeenschappen in Nederland beschrijft op heldere wijze de11 klassen (55 gemeenschappen) van de kust en van binnenlandse pioniermilieus. Voor een beschrijving en verantwoording van de voor het samenstellen van de Atlas gehanteerde methode verwijzen de auteurs naar deel 1. Het tweede hoofdstuk beschrijft mechanismen en standplaatsfactoren die van belang zijn voor de hier behandelde gemeenschappen. Daarna volgt de eigenlijke atlas, met een uitvoerige beschrijving per klasse, en vervolgens een bespreking van de afzonderlijke plantengemeenschappen.
Per plantengemeenschap geeft de Atlas in een tweetal kaarten een indruk van de verspreiding vóór 1975 en de actuele situatie. Bovendien wordt op basis van floristische gegevens een schatting gemaakt van de plaatsen waar de gemeenschap in Nederland nog meer voor zou kunnen komen.
Dit derde deel van de Atlas omvat plantengemeenschappen met een pionierkarakter, zowel van de dynamische kust- en getijdengebieden als in het binnenland, waar de dynamiek voornamelijk het gevolg is van menselijk ingrijpen (bebouwing, infrastructuur, akkers, waterbeheersing). De auteur gaat in op de wijze waarop veranderingen in de akkerbouw, het stedelijk beheer, het onderhoud van wegen, bermen en kerkhoven, en de getijdewerking effect hebben op de plantengemeenschappen. Tevens draagt hij suggesties aan voor het herstel van de bedreigde associaties. De Atlas van Plantengemeenschappen in Nederland, kust en binnenlandse pioniermilieus, is een must voor iedere natuurliefhebber: van amateurs tot beheerders en natuurontwikkelaars, voor het beleid en voor het onderwijs.

De auteur Eddy Weeda heeft met de Nederlandse Oecologische Flora bewezen de plantenwereld van ons land voor een groot publiek toegankelijk te kunnen maken.

Specificaties

ReeksAtlas van plantengemeenschappen
ISBN9789050111768
TaalNederlands
Aantal pagina's256
UitgeverijKNNV
Publicatiedatum2003

Onderwerpen

fauna en flora wilde planten
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)

"Nog een hartelijk dank voor de gezellige boekvoorstelling van dinsdag jl. Zeker voor herhaling vatbaar."
Hilde D. uit Gent, België (3/3/2017)