DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Atatürk

Een biografie

Klaus Kreiser

Atatürk - Klaus Kreiser
Atatürk achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.80
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen,
€18,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Het officiële portret van Kemal Atatürk is in Turkije nog alomtegenwoordig. Al tijdens zijn leven begon de persoonlijkheidscultus rond de visionaire en besluitvaardige man, die westerse en oosterse waarnemers imponeerde. Ondanks de weerstand van de overwinnaars van de Eerste Wereldoorlog bevocht hij onafhankelijkheid en proclameerde hij in 1923 de eerste Turkse nationale staat.
Op onnavolgbare wijze zorgde Atatiirk ervoor dat het land brak met zijn tradities: het eerbiedwaardige sultanaat en kalifaat werden afgeschaft, tulbanden, fezzen en gezichtssluiers uit het publieke domein verbannen. De hoofdstad werd verplaatst van Istanbul naar Ankara, het Arabische schrift werd vervangen door het Latijnse en het islamitische onderwijssysteem werd rigoureus onderdrukt. Nieuwe wetgeving leidde tot de gelijkstelling van vrouwen.
Hoe kon een uit een bescheiden milieu afkomstige beroepssoldaat staatshoofd en cultuurrevolutionair worden? Klaus Kreiser vertelt op hoogst aanschouwelijke wijze over het leven van Atatürk en laat zien hoe de historische omstandigheden en de juiste contacten, maar ook machtsbewustzijn en charisma leidden tot zijn unieke persoonlijke ontwikkeling.

Wat zegt de pers?

‘Klaus Kreiser is er in dit boek voortreffelijk in geslaagd de legendarische generaal en politicus te portretteren en zijn vele gezichten te beschrijven. Het is het onpartijdige, weloverwogen oordeel dat Kreisers biografie zo lezenswaardig maakt.’ - Die Zeit

‘Levensbeschrijving en geschiedenisboek ineen, boordevol exacte informatie en toch makkelijk leesbaar.’ - Neue Ziircher Zeitung

‘Een biografie die moeilijk te overtreffen zal zijn.’ - Frankfurter Allgemeine Zeitung

Specificaties

ISBN9789045017525
TaalNederlands
Aantal pagina's365
UitgeverijAtlas
Publicatiedatum2011

Onderwerpen

turkije staatsleiders culturele revolutie
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Veel dank voor de correcte verzending, Leen. Deze middag werd het pakket door mij in ontvangst genomen. De exemplaren zijn prachtig!"
Elise H. uit Brugge, België (28/11/2015)

"Bedankt voor de supersnelle zending van het boek. Wat een service!"
Guy S. uit Berlaar, België (7/8/2016)

Maak een afspraak met De Kaft