DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Arm en rijk aan tafel

Tweehonderd jaar eetcultuur in België

Peter Scholliers

Arm en rijk aan tafel - Peter Scholliers
Arm en rijk aan tafel achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, cháteau Latitte, ajuinsaus, tarbot, groentenkrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Het boek verzamelt informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950. Voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen liet decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag.

Specificaties

ISBN9789064457265
TaalNederlands
Aantal pagina's228
UitgeverijBRTN -Instructieve Omroep
Publicatiedatum1993

Onderwerpen

culinaire geschiedenis eetcultuur
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

"Dank voor zending. Het boek heb ik gisteren in goede orde ontvangen. Ik geniet er reeds van."
Yvon N. uit Breda, Nederland (23/4/2017)

"Beide boeken werden vandaag geleverd. Prima staat. Zeer snelle service waarvoor mijn dank en waardering."
Marc H. uit Mechelen, België (30/8/2016)

Maak een afspraak met De Kaft