Geniet nu van 20% korting op alle bestellingen vanaf 20 euro.De korting wordt verrekend in het winkelmandje.


Arm en rijk aan tafel

Tweehonderd jaar eetcultuur in België

Peter Scholliers

Arm en rijk aan tafel - Peter Scholliers
Arm en rijk aan tafel achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, cháteau Latitte, ajuinsaus, tarbot, groentenkrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Het boek verzamelt informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950. Voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen liet decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag.

Specificaties

ISBN9789064457265
TaalNederlands
Aantal pagina's228
UitgeverijBRTN -Instructieve Omroep
Publicatiedatum1993

Onderwerpen

culinaire geschiedenis eetcultuur
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de goede service, het boek is al toegekomen."
Jan P. uit Heist-op-den-Berg, België (29/10/2016)

"Beste Leen, Het boek werd me zopas geleverd ! Bedankt voor de uitstekende service en de wel zeer snelle verzending !"
Michel G. uit Belcastel et Buc, Frankrijk (27/6/2016)

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)