De Kaft sluit even de deuren. Heropening op 27 januari. Zwartezustersstraat 32, 9000 Gent.

  • Contacteer De Kaft
  • 09 329 31 10
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  • WinkelmandWinkelmand: 0
Boekhandel De Kaft > Eten, drinken en koken > Culinair algemeen > Arm en rijk aan tafel

Arm en rijk aan tafel

Tweehonderd jaar eetcultuur in België

Peter Scholliers

Arm en rijk aan tafel - Peter Scholliers
Arm en rijk aan tafel achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, cháteau Latitte, ajuinsaus, tarbot, groentenkrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Het boek verzamelt informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950. Voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen liet decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag.

Specificaties

ISBN9789051140323
TaalNederlands
Aantal pagina's228
UitgeverijBRTN -Instructieve Omroep
Publicatiedatum1993

Onderwerpen

culinaire geschiedenis eetcultuur

Klanten vertellen

""
uit ()