Boekhandel De Kaft >Webwinkel > Eten, drinken en koken > Culinair algemeen > Arm en rijk aan tafel

Arm en rijk aan tafel

Tweehonderd jaar eetcultuur in België

Peter Scholliers

Arm en rijk aan tafel - Peter Scholliers
Arm en rijk aan tafel achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, cháteau Latitte, ajuinsaus, tarbot, groentenkrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Het boek verzamelt informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950. Voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen liet decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag.

Specificaties

ISBN9789064457265
TaalNederlands
Aantal pagina's228
UitgeverijBRTN -Instructieve Omroep
Publicatiedatum1993

Onderwerpen

culinaire geschiedenis eetcultuur

Lukrake boeken

Iedere gelijkenis met bestaande voorkeuren en aankopen berust op louter toeval

  • Encyclopedie van de mythologie
  • Encyclopedie van de mythologie

  • Adelaïde Van Reeth
  • €6,50
  • Yvestown kookt
  • Yvestown kookt

  • Yvonne Eijkenduijn
  • €17,50
  • Dochter van Eva
  • Dochter van Eva

  • Carry Slee
  • €4,00
  • Fatburner recepten
  • Fatburner recepten

  • Caroline M. Shreeve
  • €9,00
  • Handleiding voor de beoefening van lokale en regionale geschiedenis
  • Handleiding voor de beoefening van lokale en regionale geschiedenis

  • W. Jappe Alberts
  • €3,50

Klanten vertellen

"Bedankt voor de supersnelle zending van het boek. Wat een service!"
Guy S. uit Berlaar, België (7/8/2016)

"Ik heb vandaag de boeken in prima staat en stevige verpakking ontvangen, waarvoor hartelijk dank!"
Frans L. uit Heusden-Zolder, België (21/5/2016)

"Bedankt voor de goede service, het boek is al toegekomen."
Jan P. uit Heist-op-den-Berg, België (29/10/2016)