DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Antwerps huiszilver uit de 17de en 18de eeuw

Meerdere auteurs

Antwerps huiszilver uit de 17de en 18de eeuw - Meerdere  auteurs
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, lichte verkleuring boekrug, lichte slijtage aan de randen
€12,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Het behoort tot de ambitie van het Rubenshuis om de talrijke aspecten van de kunst van Rubens en zijn tijd aanschouwelijk voor te stellen. Dat dit oogmerk ook, ondanks de beperkte plaatsruimte, door tijdelijke tentoonstellingen kon worden verwezenlijkt, werd in 1986 bewezen door het succes van de tentoonstelling Antwerpse Meesters uit de Hermitage te Leningrad. Deze lijn wordt nu voortgezet in de tentoonstelling Antwerps Huiszilver uit de 17e en 18e eeuw.

Voor de eerste maal wordt hier in een tentoonstelling een keuze samengebracht uit het glansrijke werk van Antwerpse zilversmeden uit Rubens’ tijd en daarna. Op deze wijze wordt een beeld en een inzicht geboden in wat de Antwerpse barokstijl heeft betekend en teweeggebracht in een kunstambacht, dat onze stad van oudsher mee tot beroemdheid heeft gestrekt. Dank zij het bruikleen van meer dan tweehonderd kostbaarheden uit zowel openbare als privé-verzamelingen, wordt deze tentoonstelling een evenement zonder voorgaande. De vele bereidwillige bruikleengevers wezen dan ook van onze oprechte dank verzekerd.

Onder de bezielde leiding van de heer Piet Baudouin hebben de beste specialisten zich gedurende vele maanden ingespannen om dit evenement uit te bouwen tot een uniek gebeuren op kunstzinnig en op wetenschappelijk gebied. Met de grootste zorgvuldigheid werden de zeldzaamste werken opgespoord, beschreven en gedocumenteerd. Het ensemble dat zij samenbrachten laat toe een geschiedenis van het Antwerps zilversmeedwerk te illustreren, zoals die tot nu toe niet geschreven werd. De catalogus die de tentoonstelling vergezelt, waarin alle werken zijn afgebeeld, en de meesters en hun tekens werden geïdentificeerd, zal ongetwijfeld een standaardwerk worden voor de specialisten terzake, evengoed als het een prachtig en leer-zaam kunstboek is geworden voor iedere geïnteresseerde kunstliefhebber. Naar de medewerkers, die zich allen hiervoor ten volle hebben ingezet, gaat daarvoor onze welgemeende dank.

Specificaties

ISBNgeen
TaalNederlands
Aantal pagina's191
UitgeverijRubenshuis
Publicatiedatum1988

Onderwerpen

zilverwerk smeedkunst barok catalogus tentoonstelling
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Het "Dürer"-boek is goed aangekomen. Dank U wel voor de vlotte afhandeling van mijn bestelling."
Jozef C. uit Ninove, België (5/3/2016)

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

"Beste Leen, De boeken zijn van de morgen aangekomen. Alles was perfect. Goede verpakking : geen enkel probleem. Dank voor alles en tot volgende keer."
Georges S. uit Rixensart, België (4/8/2016)

Maak een afspraak met De Kaft