Amerikaanse jeugd

Phil LaMarche

Amerikaanse jeugd - Phil LaMarche
Amerikaanse jeugd achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.27
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€8,00 €4,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789025404888
TaalNederlands
VertalerT. Scholten
Aantal pagina's223
Afmetingen200 x 124 x 20 mm
UitgeverijContact
Publicatiedatum04-04-2007

Onderwerpen

amerikaanse schrijvers vertaalde literatuur wapens debuut

Flaptekst

Zo doen jongetjes: ze zijn stoer en wanneer er een vriendje komt spelen, laten ze trots de wapens zien die de moeder in de kast bewaart. En dan hoeft er niet veel te gebeuren voordat het spel voor altijd voorbij is. In Amerikaanse Jeugd vertelt Phil LaMarche op een droge en daardoor uiterst effectieve manier over een periode van enkele maanden waarin het levenvan Teddy volledig overhoop wordt gegooid. Wat moet je doen wanneer je moeder je na het ongeluk, onder druk zet te liegen? Hoe kun je je nog in je klas vertonen? Wat moet je doen wanneer je dankzij je ’wapenbezit’ de held wordt van een hoogst twijfelachtige groep jongens, de ‘Amerikaanse Jeugd’? Hoe ga je om met wat je niet ongedaan kunt maken?
De jongen heeft geen antwoorden op die vragen, maar zijn omgeving wel. Vanaf dat moment is vrijwel elke stap die hij zet er eentje van waar hij niet kan terugkeren.

Phil LaMarche komt uit een gezin van vissers en jagers. In zijn jeugd leefde hij op het New Yorkse platteland, na zijn studie trok hij zich terug in een berghut in Colorado op 3000 meter hoogte, zonder telefoon, die vanwege de sneeuw vijf maanden per jaar afgesloten was van de buitenwereld Hij werkte als timmerman, bestuurder van een sneeuwschuiver en als reddingskanovaarder voordat zijn schrijfcarri van de grond kwam. Amerikaanse Jeugd is zijn eerste boek boek, dat nu al wordt vergeleken met het werk van Cormac McCarthy en Ernest Hemingway.

Wat zegt de pers?

‘Het spannendste en meest meeslepende debuut sinds jaren. Wat een geluk dat we dit boek hebben. LaMarche bewijst dat de roman nog steeds leven heeft.’ - George Saunders

‘Nog nooit heeft een man zo overtuigend geschreven over volwassen worden.’ - Mary Karr