DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Als de ware duisternis valt

Koudvuur-trilogie #2

C.S. Friedman

Als de ware duisternis valt - C.S. Friedman
Als de ware duisternis valt achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

C.S. Friedman verwierf zich in de VS een welverdiende reputatie voor het creëren van oorspronkelijke SF- en fantasy-werelden van epische omvang. Haar favoriete thema, het voortdurend muterende wezen van goed en kwaad, geplaatst tegen een decor van een fascinerend vreemde fantasy-wereld, staat ook centraal in het tweede boek van de Koudvuur-trilogie.

Vier mensen, onder wie de priester-krijger Damien Vryce en de tovenaar Gerald Tarrant, vermoedden in In de schaduw van de zwarte zon een hevig offensief van de faege, een verschrikkelijke natuurkracht die zich voedt met méér dan alleen de dromen en nachtmerries van mensen. Gestuurd door deze verwachting zetten zij zich op een queeste waarvan het voortbestaan van de mensheid op de wereld Erna mogelijk afhangt.

Nu blijkt na de avonturen in Rakhland dat een nog grotere boze macht dan de faege, een onbenoembare entiteit met de kracht van een godheid, zich ophoudt op het oostelijke continent, aan de overzijde van Novatlantis. Eerder vertrokken daarheen vijf expedities waarvan nooit meer iets werd vernomen. Op zoek naar de oorsprong van het nieuwe onbekende kwaad wagen Damien Vryce en Gerald Tarrant de oversteek in gezelschap van de Rakhvrouw Hesseth, die beresterk is en, letterlijk, klauwen heeft. Het drietal dat door het noodlot bijeen werd gebracht, komt aan in een land waar de Kerk van de Ene God, de religie die Vryce aanhangt, oppermachtig is, en ze ontdekken gaandeweg waarom geen van de expeditieleden van weleer ooit terugkeerde. Maar ook het onbenoembare kwaad rust niet…

Wat zegt de pers?

‘Friedman schrijft krachtig-overtuigend over de drijfveren achter de menselijke dorst naar kennis en macht, en over de gevaarlijke paden die moeten worden betreden om die kennis en macht te vergaren.’ - Publishers Weekly

Specificaties

ReeksKoudvuur-trilogie
ISBN9789029052153
TaalNederlands
Originele taalEngels
Originele titelWhen true night falls
Aantal pagina's608
UitgeverijMeulenhoff Boekerij
Publicatiedatum01-01-1999

Onderwerpen

amerikaanse schrijfsters epische fantasy
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Beide boeken werden vandaag geleverd. Prima staat. Zeer snelle service waarvoor mijn dank en waardering."
Marc H. uit Mechelen, België (30/8/2016)

"Ik ben heel tevreden met de geleverde boeken. Nogmaals dank voor uw vlotte bediening en reactie."
Marie-Thérèse D. uit Melle, België (9/3/2016)

Maak een afspraak met De Kaft