Alle schrijvers leiden naar Rome

Patrick Lateur

Alle schrijvers leiden naar Rome - Patrick Lateur
Alle schrijvers leiden naar Rome achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie:
€8,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789068017274
TaalNederlands
Aantal pagina's336
Afmetingen220 x 145 x 23 mm
UitgeverijDavidsfonds
Publicatiedatum2000

Flaptekst

Rome: aantrekkingspool voor toeristen en bedevaarders, inspiratiebron voor kunstenaars. Ontelbare schrijvers dwaalden door de straten en over de pleinen. Tussen de onsterfelijke werken van beeldhouwers en architecten noteerden ze hun Rome, teksten die als even vele wegen leiden naar de eeuwige stad.

Patrick Later brengt het beste uit de wereldliteratuur: Ovidius en Juvenalis, Shakespeare en Dickens, Flaubert en Stendhal, Goethe en Rilke. Maar ook Anthony Burgess, Thomas Mann en Marguerite Yourcenar doen in hun boek Rome aan. Net al Couperus, Carmiggelt, Nooteboom en Van Wilderode.

Alle schrijvers leiden naar Rome is een ticket voor een van de mooiste imaginaire reizen. Maar ook een uitstekende wegwijzer ter plekke. De zeven wandelingen leiden langs de Tiber en de Via Appia, langs schitterende renaissancepaleizen en barokkerken tot aan het Colosseum en het Vaticaan. Even vele kansen om de eigen visie te toetsen aan die van de schrijver. Bovendien laten kunstfoto’s uit de negentiende eeuw een verrassend landelijk Rome zien, waar niet toeristen, maar geiten het Forum Romanum bevolken.

Patrick Later (Beveren-Leie, 1949) is classicus, vertaler en dichter, en hoofdredacteur van Vlaanderen. Bij Davidsfonds/Literair publiceerde hij Muze, zeg me…, een bloemlezing uit de Griekse literatuur.