DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Albert Camus Omnibus

Bruiloft, De vreemdeling, De pest, De zomer, De val

Albert Camus

Albert Camus Omnibus - Albert Camus
Albert Camus Omnibus achterflap
Goodreads waardering - 7 beoordelingen
3.92
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

De belangrijkste werken van Albert Camus, een van de Franse klassieken van deze eeuw, zijn bijeengebracht in deze bundel. Het absurde van de twintigste-eeuwse samenleving wordt in deze romans steeds afgezet tegen een persoonlijke moraal van vriendschap en menselijkheid. Een of meer hoofdpersonen blijkt altijd door de loop der gebeurtenissen, en nooit uit eigen vrije wil, schuldig aan een misdaad.
In De vreemdeling pleegt een jongeman, Meursault, een moord, waarvoor hij eigenlijk nauwelijks verantwoordelijk gesteld kan worden. Een aalmoezenier staat de weerloze Meursault bij nadat hij ter dood veroordeeld is.
De pest verhaalt over de ongelukkige Cottard die in de door de pest belegerde stad Oran zijn positieven verliest en, na een poging tot zelfmoord, op iedereen begint te schieten. De moraal wordt hier vertegenwoordigd door de hoofdpersoon, dokter Rieux, die meent dat ondanks alle ellende ‘in de mens meer te bewonderen dan te verachten’ valt.
In De val zorgt een dramatisch voorval ervoor dat de advocaat en ‘rechter-in-penitentie’ Clamence, die zichzelf superieure oordelen over anderen aanmeet, al zijn zekerheden verliest.
Bruiloft en De zomer zijn lyrische essays waarin Camus op nostalgische wijze terugverlangt naar zijn moederland Algerije. In Bruiloft is het nog een wanhopig en mystiek verlangen, in De zomer is de tragiek complexer: zijn terugkeer naar het Zuiden is dan ook een terugkeer naar zijn ‘innerlijk landschap’.

Albert Camus, geboren in 1913, Algerije, stierf in 1960 bij een auto-ongeluk met zijn Franse uitgever Michel Gallimard aan het stuur. In 1957 won hij de Nobelprijs voor Literatuur.

Specificaties

ISBN9789023433255
TaalNederlands
Originele taalFrans
Aantal pagina's703
UitgeverijDe Bezige Bij
Publicatiedatum1993

Onderwerpen

franse schrijvers nobelprijs existentialisme
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank voor de snelle levering, is al binnen. Boek blijkt nieuw, ben heel tevreden."
Ad P. uit Ruurlo, Nederland (27/8/2016)

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)

"Dank voor zending. Het boek heb ik gisteren in goede orde ontvangen. Ik geniet er reeds van."
Yvon N. uit Breda, Nederland (23/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft