Aids in Afrika

Daniel Vangroenweghe

Aids in Afrika - Daniel Vangroenweghe
Aids in Afrika achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, ongelezen, lichte kastslijtage
€10,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789064450396
TaalNederlands
Aantal pagina's501
UitgeverijEPO
Publicatiedatum1997

Onderwerpen

aids afrika culturele antropologie seksualiteit

Flaptekst

Aids in Afrika bevat explosief materiaal over het ontstaan van aids in Centraal-Afrika. Daniel Vangroenweghe ontwikkelt de hypothese van de cross-over van aids van de aap naar de mens via poliovaccinaties in koloniaal Congo en Rwanda-Urundi.

Toch is Aids in Afrika op de eerste plaats een boek over de antropologische en culturele aspecten van seksualiteit in Afrika en de gevolgen daarvan voor de verspreiding van aids. Voor het eerst wordt het doodgezwegen onderwerp van homo-seksualiteit en biseksualiteit grondig en genuanceerd besproken. Vanuit een cultuur-historisch en sociaal-economisch perspectief worden allerlei seksuele praktijken in de diverse regio’s toegelicht. Tienerseksualiteit, pedoseksualiteit en seksuele netwerken bij elites en in rurale gemeenschappen die aidsbevorderend kunnen werken, worden daarbij heel fijngevoelig toegelicht.

Daniel Vangroenweghe is doctor in culturele antropologie, was medewerker aan het Museum voor Midden-Afrika in Tervuren en gastprofessor aan de universiteit van Gent. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen in Brussel en van de Société des Africanistes in Parijs. Rood Rubber over het regime in het Congo van Leopold II is zijn bekendste boek.

Wat zegt de pers?

‘Aids in Afrika is niet alleen dynamisch, vlot en stijlvol geschreven maar bevat een schat aan informatie voor een adequate, socio-cultureel aangepaste en realistische aanpak van het aidsprobleem in Afrika.’ - Prof. Dr. M.Temmerman