10-10-10

Een levensveranderende formule

Suzy Welch

10-10-10 - Suzy Welch
10-10-10 achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
3.52
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789021539355
TaalNederlands
VertalerC. Zijlemaker
Aantal pagina's208
Afmetingen231 x 151 x 20 mm
UitgeverijKosmos Uitgevers
Publicatiedatum28-05-2009

Flaptekst

Iedere keuze, iedere beslissing die je maakt is gebaat bij 10-10-10.

We willen allemaal ons eigen leven inrichten. Maar in de snelle moderne wereld met zijn conflicterende prioriteiten, verwarrende opties en overvloed aan informatie kan het gemakkelijk gebeuren dat we ons laten sturen door impulsen, stress of opportunisme. Zijn onze beslissingen juist? Of worden we steeds weer, tegen onze goede bedoelingen in, geleid door de eisen van het moment? 10-10-10 is een nieuwe, levensveranderende benadering voor het maken van beslissingen waarmee je de regie over je leven weer in handen krijgt, thuis, in de liefde en op je werk. Het is een helder, eenvoudig en transparant proces. Wanneer je voor een dilemma staat, hoef je alleen maar de vraag te stellen: wat zijn de consequenties van mijn beslissing over 10 minuten, over 10 maanden en over 10 jaar? Klinkt dat eenvoudig? Schijn bedriegt. Aan de hand van aangrijpende verhalen uit haar eigen leven en de levens van vele andere toegewijde 10-10-10-gebruikers onthult Suzy Welch hoe het bekijken van onze beslissingen vanuit drie verschillende tijdsperspectieven onze onbewuste ideeën, angsten, behoeften en verlangens aan de oppervlakte brengt - en ons uiteindelijk helpt onze diepste doelen en waarden te identificeren en ernaar te leven.

10-10-10 is uniek omdat het overal van toepassing is. Of het nu gebruikt wordt door studenten, drukke moeders of succesvolle zakenmensen, kunstenaars, ambtenaren of ondernemers, 10-10-10 is effectief bij grote en kleine beslissingen, routineus of radicaal, en verandert levens ten goede.
Lezers van O Magazine, het tijdschrift van Oprah Winfrey, ontdekten dit pragmatische en innovatieve idee toen Suzy Welch het voor het eerst introduceerde in haar column. In dit nuttige en onthullende boek toont ze nu de volledige kracht van 10-10-10, een levensveranderend idee dat chaos verandert in consistentie, schuldgevoel in blijdschap en verwarring in duidelijkheid.

Wat zegt de pers?

‘Dit welbespraakte, geestige, intelligente boek is een groot succes op verschillende niveaus. Het biedt nuttige en instructieve lessen voor het maken van persoonlijke beslissingen, maar ook de intieme levensverhalen waarmee Suzy Welch dat beslisproces illustreert zijn eindeloos fascinerend, zodat de lezer van begin tot eind geboeid is.’ - Doris Kearns Goodwin, auteur van Team of Rivals

‘Suzy Welch sprankelt van de briljante ideeën. In 10-10-10 biedt ze een diepzinnige, eenvoudig toepasbare methode om moeilijke keuzes gemakkelijk te maken en helderheid te vinden in een chaotisch bestaan. Als je je afvraagt wat je moet doen, welke weg je in moet slaan op een splitsing, of je moet blijven of vertrekken - in welke situatie dan ook -, helpt 10-10-10 je om je weg te vinden.’ - Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie