Zo schrijf je een kinderboek

Mireille Geus

Zo schrijf je een kinderboek - Mireille Geus
Zo schrijf je een kinderboek achterflap
Goodreads waardering - 23 beoordelingen
3.09
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789045705927
TaalNederlands
Aantal pagina's125
UitgeverijAtlas Contact
Publicatiedatum2013

Onderwerpen

schrijven schrijfcursus

Flaptekst

Droom jij van een carrière als kinderboekenschrijver? Lees dan Zo schrijf je een kinderboek van bekroond auteur en schrijfcoach Mireille Geus. In 20 stappen loodst Mireille je door het schrijfproces. Je ontdekt welke essentiële vragen je jezelf moet stellen voor je begint met schrijven, hoe je een plot ontwikkelt, wat je moet doen om een personage geloofwaardig te maken en nog veel meer. Natuurlijk staan in dit boek ook veel schrijfoefeningen en voorbeelden uit de jeugdliteratuur. Op de laatste bladzijde geeft Mireille haar pen door aan jou en kun je beginnen aan jouw eigen kinderboek.

Mireille Geus is schrijfster van kinderboeken en schrijfcoach. Daarnaast schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat. Ze kreeg tweemaal de jeugdliteratuurprijs Vlag en Wimpel toegekend, haar boek Big werd bekroond met de Gouden Griffel en genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis. Voor het tijdschrift Schrijven Magazine verzorgt ze de rubriek ‘Tekstuur Kidlit’, waarin ze door lezers ingezonden verhalen van commentaar voorziet.

Wat zegt de pers?

‘Als je als enthousiast beginnend kinderboekschrijver vast komt te zitten, is dit boek de bijbel. lk heb er heel veel aan gehad.’ - Angela Groothuizen